bryanwubben.reismee.nl

vietnam

even een korte samenvatting van vietnam waar ik vorige maand voor de verandering zat

Hanoi

na een iets te lange vlucht begon het vietnam verhaal in hanoi we zater in het oude gedeelte

we hadden een zeer aangename onvangst van een moie regenbui...

hotel was opzich wel oke eten was ook wel tedoen vandaar hebben een beetje rond gekeken en onder meer een schilpad eiland gezien WaterpoppenTheater en opzoek naar slipper maat 48 wat niet egt een voor de hand liggende maat is daar voor de rest straten lagen redelijk onderwater door een andere regenbui

halong bay

waarschijnlijk het meeste saaie dorp wat er maar bestaat slecht hotel slecht ete geen engels sprekende chinezen onder ons eigenlijk was alles daar zo goed als kut
de enige reden dat we er waren zijn de eilanden die voor de kust liggen die zijn dan wel weer de moeite waard maar wel ergop toeristen gemunt nog nooit eerder oude grotten gezien met groen, geel, rood, blauw en weet ik het wat voor kleuren lichten gezien dan nog niet gesproken over de fonteinen die er waren...

vanuit daar terug naar hanoi tassen halen en vandaar richting de trein onderweg nog langs een keramiek(of hoe je het ook schrijft) dorpje geweest en het enige wat daar zo beetje gemaakt werd was grafkisten zo beetje tengrote van een schoenendoos

nachttrein was opzich nog wel te doen had erger verwacht

hue

na de rit in de nachttrein aangekomen in hue op zich wel een geinig dorpje maar waar ze de gids vandaan hadden gehaald god mag het weten wat een mongool was dat

in hue zaten we in het backpackers gedeelte opzich wel gezellig meer westers volk daaro

daar de verboden stad bezocht opzich wel een mooi complex maar laat ze aub stoppen met renoveren die lui kunnen dat egt niet nu moet je weer zo 1000 jaar wachten tot het weer een beetje oud eruit ziet

ookde parfun rivier opgeweest stonk enorm dus waar de naam vandaan komt geen idee en een graf van 1 of andere hoge dooie gek gezien opzich wel de moeite waard maar zo stuk grod voor 1 dooie nou niet voor mij gooi mij maar gewoon over de schutting van de buurvrouw

hoi an

naar mijn menig het beste dorp waar we geweest zijn ook al heb ik daar niks gedaanof echt gezien hotel was goed klein zwembad

zeer goed restaurant pal naast het hotel genaamd 328 is een klein fam bedrijfje moeder in keuken dochter serverster en zodra het druk werd kwamen zoon vader tante nichtjes en de rest van de fam helpen
een paar gezellige denen ontmoet en een mooie slaapplek geregeld voor als ik naar kopenhagen wil en voor als ik terugga naar vietnam kan ik daar logeren teminste als ik een beetje in contact blijf met thao(dochter)

voor de rest is daar niet veel te beleven

Nha trang

ga ik niet echt woorden over vuilmaken is wat een kutplek

dalat

na een veelste te lange rit door de bergen over een zandweggetje richting dalat opzich wel een bekende omgeving met all die soort kassen daarzo

in dalat zelf zaten we in een zeer mooi resort met volgens mij 2 man personeel per gast die verbleef in de stad zelf naar het crazy house geweest beetje efteling/ gaudi achtig bouw werk en ook nog niet af was opzich wel de moeite waard eten die avond wil ik ook geen woorden over vuil make

ho chi minh city (say gon)

onderweg nog gestopt bij een waterval en een rondje op een olifant gemaakt

daarna naar chickenvillage wat volgens mij gewoon een soort studentengrap geweest moet zijn omdat daar een beeld staat van een 4 meter hoge kip en niemand weet wie en waarom die daar staat

saygon zelf was wel een leuke stad een zeer goede gids die veel weet

weze eten bij het hardrock cafe eindelijk is een echte steak

daar onder meer naar de Vietcong Tunnels geweest wat waren die vietnamezen toch klein me voeten paste niet eens in het gat waardoor zij er ingingen nog weze schieten met een ak ook ewel geinig om een keer te doen

op de terug weg nog naar een soort temple geweest van een nieuw soort geloof
zeg maar gewoon een sekte
temple speciaal gebouwd voor toeristen nog nooit gezien dat ze special een 2de boven verdieping gebouwd hebben waar je kan zien hoe domme mensen een uurlang het zelfde zinnetje zeggen en buige

daarna door naar een slangen kwekerij die echt volgens strenge regels die beeste bewaken ...

zeer giftige slangen zitten op een klein eilandje met een muurtje van nog geen meter hoog en geval dat daar werkt ging ze nog pesten ook zodat ze iets actiever werden en dan vraag je hoeveel er nu in zo kooi zitten krijg je een antwoord geen idee dus als ze een x ontsnappen hebben ze het niet eens door

ook een vage pokemon (Een Albino soft shell turtle) gezien vaag beest zou het wel als huisdier willen hebben

maar zal wel weer verboden zijn

Can Tho

na de slangen en een 'junge' door naar Can Tho op zich wel een redelijk dorpje
op weg nog gezien hoe ze ratten dode daar en verkope zelf niet geprobeerd ik hield het gewoon bij slang was opzich nog te eten ook daarna de

daarna nog naar het laatste dorpje waar we eigenlijk niks deden we hadden zwembad en zee

ben via een lokate tourbedrijfje 2 dagen achterop de motor geweest en dingen in de omgeving te zien zons ondergang in een mini woestijn gekeken 2de dagsalamande geproeft en een paar glazen lokale rijst wijn geproeft savonds terug in het dorpje zonder naam gegeten bij de zelfde tour gast die ook een restaurant had en schildpad gegete ook wel lekker opzich

en nu zit ik weer in het gezellige canada om precies te zien in het swap kantoor

briane

wa e sai verhael. Hedde nu egt nichs baiter te doe?